top of page

JOUW UITDAGING

Het proces van daten en het opbouwen van een romantische liefdesrelatie wordt steeds complexer.

Singles als jij hebben het niet makkelijk vandaag de dag. Toegegeven, je hebt meer aanbod en manieren dan ooit tevoren om je potentiële liefdespartner tegen te komen. Naast al die leuke kroegen en festivals die je doorgaans in het weekend kunt bezoeken, zijn er online ook duizenden datingprofielen voor je beschikbaar. Je kunt dus gewoon elk moment van de dag vanuit je luie stoel op zoek gaan naar die leuke date. Klinkt geweldig, niet?

Helaas maakt deze overkill aan opties je datingproces er niet eenvoudiger op. Integendeel: je wordt steeds beter in het wegswipen van niet geschikte kandidaten dan in het selecteren van een geschikte match. Of je probeert wel voortdurend met leuke singles in contact te komen, maar je krijgt gewoon geen reacties op je berichten. Misschien word je constant afgewezen na een date, omdat die ander het gevoel heeft dat het gras ergens anders groener is. Eén foute opmerking of een kleine afwijking in je uiterlijk of kledingkeuze, kan tegenwoordig al genoeg zijn om jou of de ander niet meer te willen zien.

Het hebben van veel opties geeft stress en werkt verlammend voor ons brein. Hierdoor zijn veel singles dus ook kritischer en onzekerder dan ooit tevoren om een langdurige relatie aan te gaan. Ze zijn bang om (weer) afgewezen te worden of uiteindelijk een verkeerde partnerkeuze te maken.

De maatschappij helpt daarnaast ook niet echt een handje mee. Populaire leuzen als ‘Wacht op je ware liefde’ en ‘Blijf gewoon jezelf’ worden vanuit populaire songs en zoetsappige Netflix films op ons afgevuurd. No pressure. Gewoon afwachten dus totdat Cupido een keer raak schiet, die charmante man of vrouw in je leven verschijnt en jullie allebei spontaan vlinders gaan voelen. Wanneer een date in de praktijk dan op niets uitloopt, kun je hier gemakkelijk aan refereren en zeggen dat het niet meant to be was. Dit is een troostende gedachte. En al zal er een bepaalde waarheid in deze overtuiging zitten, het zorgt er ook voor dat je in een passieve modus terechtkomt en niet snel aan zelfreflectie gaat doen.

Waarschijnlijk knaagt er al iets bij je van binnen. In plaats van dat je die leuke liefdesrelatie al hebt gevonden, gaan er namelijk kostbare jaren van je leven verloren zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurt. Je vraagt jezelf steeds vaker af wat je beter moet doen om eens een leuke date te scoren. Of hoeveel geduld je nog met jezelf wilt hebben wanneer de zoveelste date weer nergens naar toegaat. Hoeveel stress, frustratie en pijnlijke momenten wil je nog voor jezelf ondergaan voordat je in actie komt? Wanneer geef je voor jezelf toe dat je misschien wel wat hulp kunt gebruiken bij het vinden van de juiste partner?

Als je namelijk diep in je hart kijkt, wil je liever vandaag dan morgen een leuke man of vrouw ontmoeten om je leven mee te delen. Je zit echter in een comfortzone. En ook al wringt het en word je er steeds ongelukkiger van om te blijven zitten waar je bent, toch is het zo moeilijk om je huidige situatie te veranderen. Vragen spoken door je hoofd: Wat doe ik fout? Waar wil ik naar toe? Wat zoek ik eigenlijk in een partner? Waarom loop ik steeds tegen dezelfde muur aan? Je hebt geen idee wat te doen en waar te beginnen.

Als deze bewustwordingsvragen eenmaal zijn gesteld, is het moeilijk om nog stil te blijven zitten. Wij zijn er in dat geval graag voor je om je te helpen. Voor de meesten van ons is het nodig om een transformatie te ondergaan en een andere mindset te ontwikkelen, voordat je het datingproces succesvol doorloopt. Het is heel krachtig om dit toe te geven voor jezelf en hulp te zoeken wanneer je deze behoefte in je leven niet zelf kunt vervullen. De keuze om te investeren in jouw persoonlijke liefdesgeluk, is het beste besluit dat je in je leven zult nemen!

sazan%20tafel_edited.jpg
Jouw Uitdaging: Over mij
bottom of page