top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLove Ladder

Dating coaching: een goede investering voor single ondernemers?

Bijgewerkt op: 10 dec. 2021Het aantal singles in onze samenleving stijgt al jarenlang onevenredig snel. Opvallend detail is het grote percentage ondernemers dat tegenwoordig vrijgezel is. Uit een recent onderzoek van MKB belangen onder 2600 aangesloten ondernemers blijkt dat van de mannelijke ondervraagden 28% single is. Bij de vrouwen is dit percentage zelfs 33%. Ter vergelijking: van de werknemers die in loondienst werken, is momenteel 22% vrijgezel. Hoe is dit verschil te verklaren?


Een van de problemen volgens de ondernemers zelf is dat ze weinig tijd hebben om te daten. Online daten biedt in dat opzicht een mooie uitkomst zou je zeggen. Je kunt vrij snel en gemakkelijk een date regelen voor jezelf, maar ondernemers hebben over het algemeen geen zin in bullshit of gelukzoekers. En daar staan datingsites helaas vol mee vandaag de dag. Online contact is doorgaans vluchtig en oppervlakkig. Het is zeker niet gemakkelijk om hier de juiste match te selecteren voor jezelf.


Bovendien vinden ondernemers het lastig om een potentiële partner te vinden met een soortgelijke mindset. Is het dan de beste oplossing om te gaan daten met een andere ondernemer? Je deelt immers dezelfde belevingswereld. Of is het voor de balans juist slimmer om een partner te zoeken die zelf geen ondernemer is, maar wel begrip heeft voor jouw lange werkdagen?


Los van de vraag welk persoon het beste bij jou als ondernemer past, is het van belang dat je het datingproces goed kent. Je kunt namelijk wel een succesvol bedrijf runnen, maar dat is iets heel anders dan een gezonde relatie opbouwen. Hier staan namelijk andere vaardigheden centraal, zoals het vermogen om kwetsbaar te (durven) zijn, goed te kunnen flirten en diepgaande gesprekken te voeren. Te veel singles lijken vandaag de dag in de war te zijn als het aankomt op de liefde. Ze zijn passief en daten nauwelijks, omdat ze weinig energie willen stoppen in het datingproces. Anderen daten als een ‘kip zonder kop’. Ze bereiden zich niet goed voor en hopen dat de klik met iemand vanzelf een keer ontstaat. Zeker ondernemers zullen begrijpen dat trial and error niet de beste dating strategie is. Je wilt toch geen jaren van je leven verspillen aan frustrerende date-ervaringen?


Om jouw datingproces te verbeteren, dien je hier echter wel zelf energie in te steken. Een dating coach kan je heel doelgericht helpen om in korte tijd alle kneepjes van het vak te leren, zodat je veel effectiever kunt gaan daten. Hiermee vergroot je aanzienlijk de kans om snel die leuke relatie op te bouwen. Daarnaast investeer je ook in persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt meer expertise en krijgt letterlijk een andere energie in je lijf wanneer je met een datingcoach aan de slag gaat. Een actieve dating strategie, zoals dating coaching lijkt dus een goede oplossing te zijn voor ondernemers om snel resultaten te boeken en de tools in handen te krijgen om die gezonde relatie op te kunnen bouwen. Stel dat je hierdoor vijf jaar van je leven kunt besparen, inclusief al die frustrerende date-ervaringen, zal je dan niet snel overtuigd zijn? Ondernemers weten namelijk als geen ander dat de beste investeringen altijd gepaard gaan met een korte Return On Investment.

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page